Ivens verdedigt damtitel veteranen bij WSDV

Wageningen – WSDV-nestor Fred Ivens verdedigt volgende week in eigen huis zijn nationale veteranentitel. De 72-jarige Ingenaar is van maandag 18 t/m vrijdag 22 april één van de 88 deelnemers aan de twaalfde editie van het open NK dammen voor veteranen.

De algehele kampioen wordt de officiële Oranje-afgevaardigde naar het Europees veteranenkampioenschap dat in september in het Duitse Korbach wordt afgewerkt. Tevens ontvangt hij de Geert van Dijk trofee, vernoemd naar WSDV’s meest prominente lid die in 1959 met de Rus Iser Koeperman een (verloren) match om de wereldtitel heeft gedamd.

Henk Kleinrensink heeft vanaf het eerste uur de touwtjes in handen. Het toernooi wordt door veel dammers als een soort reünie beschouwd. Na het openstellen van de inschrijving was het maximale aantal deelnemers ook nu weer al binnen luttele weken bereikt. De spelers worden onderverdeeld in vier categorieën (50+, 60+, 70+ en 80+) die binnen het totaal-klassement allen om hun eigen kampioenschap strijden.

Tot de kanshebbers behoort zeker ook Henk Grotenhuis ten Harkel (Elst), de 50+-kampioen en nummer drie in het totaal-klassement van vorig jaar. Ook WSDV’ers Arie Janssen van Doorn en Derk Kleinrensink kunnen hoge ogen gooien. Zijn behoren samen met clubgenoten Leo Steyntjes en Ton Schockman tot de in totaal dertien spelers die alle keren van de partij zijn geweest.

Gedamd wordt volgens het zogeheten Zwitserse systeem in clubgebouw de Doorbraak, Grintweg 324A. Sportwethouder Han ter Maat neemt maandag 18 april om 12.00 uur weer de opening voor zijn rekening. Dinsdag, woensdag en donderdag 19, 20 en 21 april worden twee ronden per dag gespeeld (om 9.30 en 15.00 uur). Vrijdag 22 april begint om 10.30 uur de achtste en laatste ronde waarna om circa 16.00 uur de prijsuitreiking en het traditionele stamppotbuffet volgt.